U heeft geen producten in uw winkelwagen.
Wilt u regenwater hergebruiken of laten infiltreren in de grond? Dan bent u duurzaam bezig:
Bekijk ook onze adviespagina over welke capaciteit u nodig heeft om te komen tot een goede hemelverwerking. Dit is vooral afhankelijk wat u met het hemelwater wilt doen maar ook het m² dakoppervlak waarvan hemelwater opgevangen wordt.
Opvangen en gebruik van regenwater wordt populairder. De opvang van regenwater kan op twee verschillende manieren: bovengronds en ondergronds. Het voordeel van bovengrondse opslag van regenwater is de eenvoudige realisatie, zeker bij bestaande woningen in bestaande tuinen. Een regenton is daar een mooi voorbeeld van. BlinqDuurzaam is officiële dealer van de Rainblock. De Rainblock is het moderne alternatief voor iedere regenton. Een van de unieke eigenschappen is dat deze oplossing op een fraaie manier te integreren is in iedere tuin en kan het tot iedere gewenste opslagcapaciteit opgebouwd worden. Het bufferen en opslaan van regenwater doet met name dienst voor het bewateren van tuin- en kamerplanten, snijbloemen en gazon. Tevens kan de Rainblock worden ingezet als infiltratiecapaciteit en met infiltratiekratten worden gecombineerd. Het voordeel daarvan is dat de infiltratiesnelheid eenvoudig zichtbaar is.
Ondergrondse wateropslag zien we vooral terug bij nieuwbouwprojecten of in plaatsen en landen waar een verplichting bestaat voor gebruik van regenwater. Bij nieuwbouw is ondergrondse opslag van regenwater onderdeel van het totale plan. De volledige herinrichting van uw bestaande tuin is een geschikt moment om een ondergrondse wateropslag aan te leggen. Zo bent u klaar en duurzaam voor de toekomst. Een ondergrondse hemelwateropslagsysteem (of hemelwaterberging) is voornamelijk geschikt voor gebruik van grotere hoeveelheden water zoals het doorspoelen van het toilet, gebruik van waswater in de wasmachine en voor het bewateren van tuin- en kamerplanten, snijbloemen en gazon. Voor de ondergrondse opslag van hemelwater zijn tanks beschikbaar in capaciteiten van 500 tot 50.000 liter. Welke u toepast is afhankelijk van uw situatie.
Uw hemelwaterafvoer afkoppelen van het riool en overtollig hemelwater laten infiltreren in de grond komt steeds vaker voor. Het riool wordt op een oneigenlijke manier gebruikt om schoon hemelwater af te voeren in een voorziening die bestemd is voor afvalwater. Daarmee belasten we het riool onnodig met water dat ideaal is voor hergebruik of verdere infiltratie in de grond. Naast de duurzaamheid van deze oplossing kan het financieel ook interessant zijn. Lees over de mogelijkheden van subsidie ook op onze adviespagina.